طرز تهیه آش دوغ اردبیلی ،غذای خوشمزه و اصیل ایرانی

طرز تهیه آش دوغ | آش دوغ یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که پیشینه ان مربوط به استان اردبیل می باشد و در روزهای سرد پاییزی و یا روزهای برفی زمستانی خوردنش خالی از لطف نیست .
چیزی بهتر از این نیست که در یک روز سرد و برفی ، بعد از پایان کار یا درس وقتی به خانه برمیگردید متوجه شوید غذا آش دوغ است. چون با خوردنش ، سر حال شده و گرما را تن سرد خود حس میکند.
آش دوغ را می توان به روشهای مختلف طبخ کرد.  اردبیلی های عزیز در این نوع آش از کوفته ریزه استفاده می کنند که بسیار خوشمزه است. ولی می توان این غذای لذیذ را بدون کوفته ریزه هم طبخ کرد.
در ادامه طرز تهیه آش دوغ بدون کوفته ریزه را مرحله به مرحله همراه با نکات ظریف ذکر می کنیم تا بعد از پختن و سرو ان لذت ببرید.

طرز تهیه آش دوغ
طرز تهیه آش دوغ اردبیلی

مواد لازم برای ۴ نفر:

سبزی (اسفناج ، گشنیز، سیر): ۱٫۵ کیلو
دوغ ترش : ۲ کیلو
بلغور گندم: ۱ لیوان
نمک: به مقدار کافی
نخود : ۱ پیمانه
لوبیا سفید : ۱ پیمانه

توجه: بجای لوبیا سفید می توان از لوبیا چیتی هم استفاده کرد ولی لوبیا چیتی را ابتدا باید دوبار بجوشانید تا رنگ اش را تغییر ندهد.

طرز تهیه آش دوغ :

ابتدا نخود و لوبیا را پخته و کنار می گذاریم. سبزی ها را به اندازه مورد نظر برای آش خرد می کنیم و به بلغور گندم که از قبل خیس کرده بودیم اضافه می کنیم سپس دوغ را تا جایی که روی سبزی ها را بپوشاند اضافه کرده روی شعله می گذاریم و مرتب تا زمانی که دوغ به جوش بیاید با قاشق هم میزنیم (در صورت هم نزدن دوغ میبرد) نخود و لوبیای پخته شده و نمک را اضافه کرده و تا زمانی که آش کاملا جا بیفتد و لعاب بدهد می گذاریم روی شعله بماند.

حتما بخوانید | طرز تهیه دوغ آبعلی خانگی با ماندگاری بالا

نکات اضافه برای تهیه آش دوغ :

۱ – نسبت اسفناج به گشنیز را دو برابر بگیرید یعنی ۱ کیلو اسفناج و نیم کیلو گشنیز
۲ –  بهتر است از سیر تازه استفاده شود ولی می توان از سیر خشک هم استفاده نمود، اگر سیر تازه باشد دو بوته کافی است که همراه با ساقه های آن خرد شود. اگر سیر تازه نبود از ۱ بوته سیر خشک استفاده شود.
۳ – بلغور گندم را با آب جوش خیس کرده درب ظرف را بگذارید و ۲ ساعت آن را کناری قرار دهید. بعد از ۲ ساعت بلغور پف کرده و حالت نیم پز پیدا می کند.
۴ – اگر دوست ندارید آش ، خیلی ترش شود می توانید نصف دوغ ، ترش و نصف دوغ معمولی از لبنیاتی بخرید.
اختصاصی مجله روزنو (Ruzeno.com) / بازنشر فقط با ذکر نام و لینک به منبع مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا