راهنمای تصویری انواع چاقوی آشپزخانه و کاربرد آنها

چاقو یکی از ابزارهای اساسی و شاید مهم ترین ابزار آشپزخانه است. چاقوها انواع بسیاری دارند و هریک برای استفاده ای ، مناسب است . انتخاب درست چاقوی آشپزخانه علاوه بر اینکه در وقت صذفه جویی می کند مهارت های آشپزی شما را افزایش می دهد. بنابراین لازم است چاقوهای آشپزخانه را بشناسید و بدانید هر یک چه کاربردی دارد .

انواع چاقوی آشپزخانه و موارد استفاده :

چهار چاقوی بزرگ
بین انواع چاقوی آشپزخانه ، ۴ چاقو کلیدی و مهم است که باید در آشپزخانه باشند . این ۴ چاقو تقریبا برای هر نوع برش مناسبند .

۱- چاقوی آشپزخانه

این نوع چاقوی آشپزخانه ، یک ابزار چند منظوره و مشترک است که خرد کردن سبزیجات و بریدن گوشت را انجام می دهد . تیغه این چاقو آشپز ۱۵ تا ۳۰ سانت طول و ۳ تا ۴ سانت عرض دارد .اینو نوع چاقو برای خرد کردن سریع و برش مناسب است .

چاقوی آشپزخانه۲- چاقوی دندانه دار

این نوع چاقو شبیه چاقوی برش نان است ولی حرفه ای تر . معمولا از ۱۰ تا ۲۰ سانت طول دارند و برای قطع کردن و بریدن ساقه ها و میوه ها و سبزیجات مناسب است .
این چاقو را بنام چاقوی ساندویچ و یا چاقوی گوجه فرنگی هم می شناسند و برای مشاغل کوچک نیز ، مناسب است .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی دندانه دار

۳- چاقوی برش

این چاقو به طور معمول برای انجام کارهای دقیق تر مثل لایه برداری ، برش های نازک تر ، ورقه کردن و… استفاده می شود . این چاقو یک تیغه ساده و تیز است که بین ۵ تا ۱۰ سانت طول دارد .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی برش

۴- چاقوی قصابی

این چاقو طوری طراحی شده است که بتواند استخوان را از گوشت جدا کند . تیغه آن انعطاف پذیر و محکم است و بین ۱۲ تا ۱۸ سانت طول دارد .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی قصابی

دیگر انواع چاقوی آشپزخانه :

۵ – ساطور

ساطور در فیلمها به عنوان ابزار تبهکاران شناخته می شود ! ساطورها ، تیغه های مستطیل شکل ضخیم و محکمی هستند که اغلب در رستورانها و قصابی ها کاربرد دارد و برای قطعه قطعه کردن بکار می رود و چندان مورد نیاز در آشپزخانه نیست .

چاقوی آشپزخانه
ساطور

۶ – چاقوی برش نان

یک نمونه بلندتر و بزرگتر از چاقو های دندانه دار است. تنها مورد استفاده آنها ، برای برش صحیح نان است تا از خرد شدن و دورریز نان جلوگیری شود .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی نان

۷- چاقوی برش بزرگ

نمونه بلند تر و نازک تر از چاقوی برش است و دارای لبه های تیز و بلند است و می تواند برش های نازکی از گوشت جدا کند و برای تهیه غذاهایی مثل کباب کاربرد دارد .

چاقوی آشپزخانه۸ – چاقوی قصابی بزرگ

این چاقو برای برش های تمیز و بزرگ مناسب است . مثلا برش های بزرگ هندوانه ، آناناس ، کدو تنبل و …

چاقوی آشپزخانه
چاقوی برش بزرگ

۹ – چاقوی پوست کنی

این چاقو نمونه کمی کوتاه تر اما زاویه دار و تیز از چاقوی برش است . اندازه بین ۵ تا ۱۰ سانت است و برای لایه برداری و پوست گیری ظریف از سبزیجات استفاده می شود . همچنین و برای کنده کاری و تزئین غذاها کاربرد دارد .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی پوست کنی

۱۰ – چاقوی گوشت خرد کن

چاقوی گوشت چرخ کن کمی عجیب و غریب به نظر می رسد . این چاقو برای ریز ریز کردن گوشت ، سبزیجات و گیاهان استفاده می شود .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی گوشت خردکن
۱۱ – چاقوی پیرایش

بلندی این چاقو تنها ۷ سانت است و برای انجام کارهای ظریف مثل جداکردن اضافات کاربرد دارد .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی پیرایش
۱۲- چاقوی ماهی قزل آلا

چاقوی ماهی قزل آلا ، بسیار زیبا و بلند و باریک با تیغه های نازک و تیز و انعطاف پذیر است و مخصوص جداکردن پوست رنگ پریده از ماهی قزل آلا تازه است. همچنین از آن برای ساخت فیله های ظریف و برای برش سوشی استفاده می شود. این چاقو ، چاقوی فیله هم نامیده می شود .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی فیله کردن
۱۳ – چاقوی اصلاح

این چاقو برای حذف لکه ها و آفتاب سوختگی ها و ضایعات از میوه و مواد غذایی کاربرد دارد.

چاقوی آشپزخانه
چاقوی اصلاح
۱۴ – چاقوی گریپ فروت

این چاقو ، بلند با تیغه های جداکننده است و برای جدا کردن بخش میوه از پوست و چوب پنبه از یک گریپ فروت استفاده می شود.

چاقوی آشپزخانه
چاقوی گریپ فروت
۱۵ – چاقوی تزیین

این چاقو ، طوری طراحی شده است تا الگوهای تزئینی در میوه ها و سبزیجات و… را بتوان ساخت .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی تزیین و میوه آرایی
۱۶ – چاقوی پنیر

از اسمش پیداست کارش چیست . سوراخ سوراخ بودن آن باعث می شود قطعات بهم نچسبند .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی پنیر
۱۷ – چاقوی کره خوری :

از تیغه پهن این چاقو برای مالیدن کره ، شکلات و… بر روی نان استفاده می شود .

چاقوی آشپزخانه
چاقوی کره خوری

حال که با انواع چاقوی آشپزخانه آشنا شدید میتوانید برای تاهیه آنها اقدام کنید . بیاد داشته باشد در انتخاب چاقو ، برند معتیر ، جنش چاقو از فولاد ضد زنگ ، دسته محکم و تیغه تیز توجه کنید .
ترجمه اختصاصی روزنو (www.tastymatters.com)– بانشر فقط با ذکرنام و لینک به منبع، مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا